Welkom op de website van mannenkoor The Sweel Singers.

Allereerst willen wij ons aan u  voorstellen.

De thuisbasis van ons mannenkoor is van oudsher Zweeloo maar vele leden komen vanuit de omliggende dorpen en zelfs verder weg. We hebben allen een gezamenlijke hobby en dat is zingen. En we mogen wel zeggen en schrijven dat we dat met veel enthousiasme doen. Daarom is ons koor ook een fijn koor waarin een ieder welkom is en zich thuis voelt.

Ons koor was een Shantykoor, zoals zovele koren dat heden ten dage nog steeds zijn, en we zongen alleen Shanty liederen.

Echter wij willen ons onderscheiden van andere koren en daarom is de benaming ‘Shanty’ er af gehaald en  ‘mannenkoor’ geworden.

Zingen we geen ‘Shanty’ meer? Nog wel maar er zijn nog zo veel andere mooie en leuke liedjes en daarom is ons repertoire de laatste tijd ook behoorlijk veranderd en uitgebreid.

Ook onze zang zelf is veranderd want waar we vroeger soms tweestemmig zongen zijn we nu op een niveau dat we vierstemmig ons lied brengen. Natuurlijk mogen we daarbij onze dirigent, Jochem Weggemans, niet vergeten te benoemen die ons met verve iedere donderdagavond in Dorpshuis “De Spil, Eswegje 3, Zweeloo de nieuwe liedjes aanleert en de ons bekende liederen laat repeteren. U bent daar overigens dan vanaf 19.30 u welkom om een keer de sfeer te proeven.

Wilt u meer weten hoe wij als geheel klinken dan kunt u op deze website de agenda van ons mannenkoor vinden en bent u in de gelegenheid ons een keer op te zoeken dan hopen wij dat u zich een goede mening kan vormen over onze zangkwaliteiten.

Ook vind u op de website ons repertoire en enkele foto’s van recente optredens.

De uitnodiging ligt bij ons, de stap om ons te ontmoeten bij u.

 

Mannenkoor The Sweel Singers 

Mail ons: mail@thesweelsingers.nl