Sinds de oprichting, 21 augustus 2001, is ons mannenkoor The Sweel Singers gegroeid naar 39 zingende leden.

Het koor staat onder leiding van dirigent Jochem Weggemans, met muzikale begeleiding van accordeonist Arie Boelens en drummer Willie Weggemans.

Naast shanty's, zingt ons koor ook bekende liedjes van o.a. John Denver, Ancora, BZN, het drentse duo Harm en Roelof, the Dubliners, Guus Meeuwis  enz Er wordt vier stemmig gezongen.

The Sweel Singers is een graag geziene gast op festivals, braderieŽn, en volksfeesten en worden dan ook regelmatig uitgenodigd voor een muzikale bijdrage aan een evenement. Ook wordt er regelmatig opgetreden in verzorgingshuizen, waar een aangepast repertoire liedjes wordt gezongen.

Inmiddels zijn er 2 CD's opgenomen die reeds zijn uitverkocht. Ter ere van het 15 jarig bestaan heeft het koor een prachtig optreden verzorgd, samen met Ancora en de gebroeders Weggemans. Van dit optreden is een DVD gemaakt, die nu te koop wordt aangeboden.

Het koor The Sweel Singers is altijd op zoek naar zangers en muzikanten. Iedereen die graag zingt of muziek maakt is van harte welkom op onze repetities, om te luisteren of mee te oefenen. Er wordt elke donderdagavond van 19.30 uur tot 21.45 uur geoefend in Dorpshuis "De Spil", Eswegje 3 te Zweeloo. Heeft u belangstelling; bel of mail: ..

Voor Boekingen en Public Relations     

Natturlijk bent U altijd van harte welkom bij onze optredens in de regio. Raadpleeg hiervoor onze agenda.